Evcil Hayvan Oteli Nedir?

20-07-2022 11:52
Evcil Hayvan Oteli Nedir?

Evcil Hayvan Oteli Nedir? 


İş yaşamının yoğun temposu, beklenmedik yurt dışı seyahatleri, ev değişiklikleri gibi birçok durum evcil dostunuzu geçici olarak bir yere bırakmanızı gerektirebilir. Evcil dostunuzu emanet edebileceğiniz birinin olmaması durumunda büyük bir problem haline gelen bu duruma karşılık bazı alternatif seçenekleriniz olduğunu söyleyebiliriz. Evcil hayvanlar için konaklama, bakım, kuaför ve banyo gibi tüm hizmetlerin sağlandığı evcil hayvan otelleri, bu yazımızın gündemi. 


Evcil hayvan sahiplerinin dostlarını emanet edebilecekleri pet otelleri; hayvansever çalışanları ve güvenilir hizmetleri ile evcil dostlarınızla en iyi şekilde ilgilenmeye özen gösteren yerlerdir. Hatta bazı otellerin sağladığı imkanlar dahilinde 7/24 evcil dostunuzu kameradan izleyebilirsiniz. Böylece siz uzaktayken dostunuzu kontrol edebilme imkânına sahip olursunuz. 


Evcil Otellerin Sağladığı Hizmetler 


Pet otellerinin sağladığı hizmetlere değinmek gerekirse, öncelikle bakım konusunda otelle kısa ya da uzun süreli olmak üzere anlaşma sağlayabilirsiniz. Evcil dostunuzun günlük rutinleri, alışkanlıkları, yapmaktan zevk aldığı her şeyi bu otellerde de gerçekleştirebileceğini söyleyebiliriz. Evcil dostunuz, anlaştığı diğer hayvanlar ile sosyalleşebilir, oyun oynayabilir ve kısacası kaldığı süre boyunca keyifli zaman geçirebilir. Kediler de dahil olmak üzere köpekler için de hizmet veren bu oteller,  yalnız kalamayan evcil dostlarınız için son derece isabetli bir seçenek olabilir. 


Gündelik Alışkanlıklar 


Önceliğimiz olan temel ihtiyaçların karşılanmasından sonra elbette sıra bakıma gelir ve her evcil dostumuz kaliteli ve güzel bir bakımı hak eder. Pet otelleri evcil dostlarımız için oldukça önemli olan; bahçede oyun oynama, yürüyüşe çıkma, enerjilerini atabilecekleri egzersizleri yapma gibi birçok etkinliği evcil dostunuz için sağlar. Bu gibi çeşitlendirilmiş etkinlikler, dostunuzun yalnızlık çekmesini engelleyen ve yabancı olarak bulunduğu ortamda stres seviyesini azaltan önemli etkinliklerdir. 


Kuaför ve Bakım Zamanı


Pet otellerine yapacağınız istek dahilinde evcil hayvanınızın yıkama, tüy bakımı gibi hizmetleri de otelde kaldığı süre içerisinde gerçekleştirilir. Kuaför ve bakım hizmetleri konusunda konaklama şartı olmadan da birçok pet sahibinin bu hizmetlerden yararlandığını söyleyebiliriz


Transfer İmkanı 


Bazı pet otelleri, evcil dostunuzu evinizden alıp yeniden evinize bırakma şeklinde bir hizmet sağlar. Bu hizmet sayesinde evcil hayvanınızın isteğiniz dahilinde farklı bir yere götürülmesi ve mekân değişikliği yapması oldukça kolaylaşır. Sizin yokluğunuzda evcil dostunuza sizin yokluğunuzu hatırlatmayan evcil hayvan otelleri, kısacası dostunuz için mama, bakım ve sevgi gibi en temel ihtiyaçları sağlayan konaklama yerleridir.


Evcil Hayvan Oteli Seçerken Mutlaka Dikkat Etmeniz Gerekenler 


  • Evcil dostunuzu emanet edeceğiniz yeri öncesinde gidip görmek ve otel hakkında bilgi sahibi olmak önemli. Ayrıca otelin ruhsat ve çalışma iznine sahip olduğunu da öğrenmelisiniz. 


  • Farklı türden birçok hayvanın bir araya geldikleri pet otellerinde evcil hayvanınızın tüm aşılarını yaptırdığınızdan emin olmalısınız. 


  • Evcil hayvanınızın sağlık durumu, sahip olduğu rahatsızlar, eğer gördüğü bir tedavi varsa tedavi süreçleri gibi  tüm konuları otelde iletişim sağladığınız kişiye aktarmalı  ve onları bu konuda bilgilendirmelisiniz. Bunun akabinde dostunuzla ilgileneceklerinden ve süreci takip edeceklerinden emin olmalısınız. 


  • Sağlıkla ilgili acil bir durumun yaşanması halinde  evcil dostunuzla ilgilenecek ve müdahale edebilecek veterinerlerinin olup olmadığını bilmek de önemli. Bu otel seçiminde dikkat edeceğiniz konular arasında yer almalı.


  • Size ulaşabilmeleri adına kendi iletişim bilgilerinizi ve veterinerinizin bilgilerini otel çalışanları ile paylaşmayı unutmayın. Unutmayın, iletişim her şeydir. 


  • Tercih edeceğiniz oteli araştırırken sosyal medyada kullanıcıların otel hakkında yaptıkları yorumları okuyun, güvenilir olup olmadığına ve hizmet kalitesine dair birçok bilgiyi daha önce oteli tercih etmiş kişilerin yorumlarını okuyarak öğrenebilirsiniz. 


  • Daha fazla maddi kazanç sağlamak adına kapasitesini aştığı halde evcil hayvan kabul etmeye devam eden pet otellerine karşı her zaman seçici, dikkatli ve temkinli olmakta fayda var. Bu nedenle dostunuzun konaklayacağı yeri seçerken asla aceleye getirmeyin. 


Simamapet’in evcil dostlarımız hakkında merak edilen konulara ve evcil hayvanların dünyasına ait birçok bilgiye okurlarına özel oluşturduğu Simamapet blog sayfasından ulaşabilirsiniz.








IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.