Gaga Taşının Kuşlar İçin Önemi

19-01-2022 22:56
Gaga Taşının Kuşlar İçin Önemi


Gaga Taşının Kuşlar İçin Önemi

Kuş bakımı denildiğinde akla ilk gelen ürünlerden biri elbette gaga taşı. Evcil kuş beslemiyorsanız gaga taşını henüz duymamış olmanız muhtemel. Fakat evinde kuş besleyen çoğu kişi gaga taşının kuşlar için olmazsa olmaz ürünler arasında yer aldığının farkındadır. Muhtemelen bizler organlarımız arasında bir önem sıralaması yapmakta çok zorlanabiliriz fakat kuşlar için bu önem sıralamasında gagalarının başta gelmesi hiç de tesadüf değil.

Gaga Taşı Neden Önemli?

Küçüklüğümüzün unutulmaz çizgi filmlerinden Ağaçkakan Woody’i gözünüzün önüne getirin. Hepimiz onu gagasıyla hatırlıyoruz. Kuşlar için gaga, tohum toplayıp kırmaktan, ağaçta yuva açmaktan yavrusunu beslemeye kadar çok farklı hayati işlevlere sahip.

Gaganın önemi böyle büyük olunca elbette kuşların gagaların sağlıklı olması gaga taşından geçiyor. Bu noktada kuş besleyen evcil hayvan sahiplerinin dikkatini gaga taşına çekmekte fayda var. Yazımızın ilerleyen kısımlarında gaga taşı hakkında konuşacağız ancak şimdi kısaca gaga taşı kuşlar için ne gibi öneme sahip biraz da bundan bahsedelim.

Öncelikle Gaga taşı, kuşların kalsiyum açısından ihtiyaçlarını karşılamak için çok önemli bir kaynaktır. İçerisinde yok yok diyebileceğimiz zengin mineral içeriği sayesinde kuşların gagasının düzgün gelişmesi için büyük bir rol üstlenir.

Gaga Taşının Eşsiz İşlevleri

Bizlerin gündelik hayatta metabolizmamız hakkında şikayetlerimiz, söylenmelerimiz neredeyse hiç bitmez. Aynı dertlerin kuşlar arasında çözümü de gaga taşından geçiyor. Gaga taşı, kuşlar için metabolizmayı düzenlemek gibi bir özelliği sahip. Ayrıca Gaga taşı içeriği bakımından kuşlar için mineral bakımından zengin ek bir besin olarak görev yapıyor.

Doğada özgürce kanat çırpan bir kuşun karşılaşacağı mineral çeşitliliğiyle evde hayatını sürdüren bir kuşun erişebileceği besin, mineral çeşitliliği birbiriyle elbette kıyaslanamaz. Bu bakış açısıyla bir ev kuşu için gaga taşından alacağı minerallerin önemini anlayabiliriz.

İnsanlar olarak uzayan tırnaklarımızı kesme etkinliğimizin bir farklı versiyonunu da kuşlara kaptırmış durumdayız. Kuşların da uzayan gagalarıyla dönem dönem başları belada. Kuşlar için uzayan bir gaga ne demektir? Biz söyleyelim, kısacası dert demektir. Bir yerlere çarpmak, takılmak, düzenli beslenememek en nihayetinde engel demektir. Bu neden kuşların belli aralıklarla gagalarının kısaltılması gerekir ve öncesinde gaga taşı kullanılarak törpü yapılması kuşlar için rahatlatıcı olur.

Seçenek Çok Ama Hangisi?

Kuşunuz için gaga taşı almaya niyetlendiğinizde hali hazırda satılan birbirinden farklı içerik ve ihtiyaçlara yönelik gaga taşının olduğunu görebilirsiniz.

Gaga taşını kendi kuşumuz için nasıl seçebiliriz?

İşte sizlere dikkate alabileceğiniz birkaç tavsiyelerimiz; Aslında tavsiyemiz çok basit. Tek yapmanız gereken kuşunuzu iyi tanımak ve onun ihtiyaçlarını iyi tespit etmek. Kuşunuzun ihtiyacını fark ettiğinizde içeriği size en uygun olan gaga taşını almak için hiç beklemeyin. Kuşunuzun farklılaşan kalsiyum ve mineral ihtiyaçlarına göre farklı gaga taşları almayı tercih edebilirsiniz.

Sıra Geldi Favorimize

Muhabbet kuşları, kanaryalar ve pareket türleri için, içeriğindeki muz ve portakal aromalı seçenekleriyle vitamin ve mineral açısından oldukça zengin olan portakallı 2’li Quik Kuşlar İçin İyotlu Gaga Taşı bu yazımızda bizim favori ürünümüz oldu. Zengin çeşitliliğiyle sizleri bekleyen Simamapet'in gaga taşı bölümüne göz atmanızı tavsiye ederiz.

 


 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.