Kedilerin Tüy Dökme Nedenleri

30-05-2022 08:08
Kedilerin Tüy Dökme Nedenleri

Kedilerin Tüy Dökme Nedenleri

Bir kedi ile ev arkadaşlığı yapıyorsanız her zaman ya da belirli dönemlerde patili dostunuzun tüy döktüğüne şahit olmuşsunuzdur. Tüy dökme oranının bir hayli arttığı mayıs ayı yaklaşırken merak edilen Kediler neden tüy döker? sorusunun cevabını sizler için açıklıyor olacağız.

 

Kedilerin tüy dökmelerinin birçok sebebi olabileceği gibi uzmanlara göre spesifik sebepleri de bulunmaktadır. Kedilerin tüy dökmesi kedinin cinsi, yaşı, kilosu, yaşam koşulları, duygu durumu ve mevsim geçişi gibi birçok nedenden görülebilmektedir.

 

Mevsim geçişleri kedilerin tüylerinin dökülmesindeki en doğal sebep olup normal karşılanmalıdır. Özellikle nisan ayıyla başlayan ilkbahar ayları ve sonbahar ayları en sık tüylerin döküldüğü dönemler olarak bilinmektedir. İlkbahar aylarında soğuk kış günlerinden korunmayı sağlayan kalın tüylerin yerine ince ve seyrek tüyler çıkarak sıcak havalara hazırlık söz konusu olmaktadır. Bu durum mevsimsel tüy dökümü olarak adlandırılır ve bütün kedilerde görülmektedir.

 

Kedinizin duygu durumu da tüy dökme sebeplerinden biri sayılabilmektedir. Mayıs ayının gelmesiyle hormonal döngülerinin tamamlanması strese bağlı olarak tüylerinin dökülmesine de sebep olabilmektedir. Kedinizi sürekli olarak gözlemlemeli ve evcil hayvanınıza ihtiyacı olan sevgiyi vermelisiniz. Dönemin sona ermesiyle beraber tüy dökülmesinde azalma olacaktır.

 

Bu döngü dışında bir anormallik fark ederseniz, veteriner hekiminize danışarak patili dostunuz hakkında bilgi alabilirsiniz. Evcil kedilerde beslenme düzensizliği nedeniyle de tüy dökümü yaygın olarak görülmektedir. B vitamini eksikliği de tüy dökülmesinin sebebi olabilmektedir. Bu nedenle kedi mamasının içeriğini dikkatli seçmeli, protein dışında kedinizin tüy sağlığı için gerekli olan vitamin ve mineralleri içerdiğinden emin olmalısınız.

 

Ayrıca kedilerin tüylerine, günlük tüy dökülmesini azaltmak için uygulanabilecek bazı ürünler de bulunmaktadır. Tüyleri güçlendiren omega-3 takviyesi sağlayan balık yağlarından elde edilen vitaminler ile dökülmelerin önüne geçebilirsiniz. Pet Active Optibiomega, Omega 3, Omega 6 ve Çinko Katkılı Balık Yağı Sıvı Besin Takviyesi ile tüylerinin güçlenmesini ve ihtiyacı olan vitamini almasını sağlayabilirsiniz.


Bu süreçte kedinize gerekli olduğu ilgiyi göstermeli, kedinizin tüylerini kedi fırçası, kedi tarağı ya da kedi tüy toplama eldiveni ile taramalı ve kedinizi ölü tüylerinden arındırarak rahatlatmalısınız. Kedinizin tüy bakımını rutin haline getirdiğinizde kediniz tüy dökümü dönemini daha rahat atlatacak ve yine parlak tüylerine geri dönecektir. Simamapet bu dönemde her zaman destekçiniz olup ihtiyacınız olan ürünlerle hizmetinizde. Kedinizin ışıldayan, sağlıklı tüyleriyle sizi tekrardan kendine hayran bırakacağı günler çok yakında!


 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.