Köpeğinizle Seyahat Ederken Dikkat Etmeniz Gerekenler

06-04-2022 12:24
Köpeğinizle Seyahat Ederken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Yazın en keyifli etkinliğinden biri olan tatil planı yapmak, tatilini evcil dostlarıyla birlikte geçirecek olanlar için zaman zaman endişeli bir süreç olabilir. Birlikte uzun bir yola çıkmanın heyecanı ve kıpırtısı içimizdeyken bir yandan da onların konforu için endişeli olmakta elbette haklıyız. Uzun süre aynı yerde kalamayan, hareket etmeden yaşamam diyen köpek dostlarımız için bu yolculukları elimizden en iyisi gelecek şekilde güvenli ve de konforlu hale getirmek için hangi ürünlere ihtiyaç duyabiliriz ve ihtiyaç listemize neleri eklemeliyiz gelin bunlardan bahsedelim. 


Keyifli Bir Yolculuk için Planlı Hareket Edin

Öncelikle keyifli bir yolculuk için planlı hareket etmekte fayda var. Yolculuk boyunca ihtiyacınız olan temel ürünlerin listesini çıkarın ve eksikleri tamamladığınıza emin olun. 

Yolculuğa çıkmadan önce köpeğinizle birlikte kısa bir yolculuk denemesi yapabilirsiniz. Böylece araç içerisinde yaşadığı stres düzeyini görebilir, yolculuğa hazır olup olmadığını gözlemleyebilirsiniz.


Yolculuk planı yapmanın en önemli yanlarından biri de tatil rotanızı köpeğinize göre oluşturmaktır. Bunun için yolculuğunuz süresince uğrayacağınız, geçeceğiniz yerlerde köpek dostunuz için uygun mekanları öncesinde araştırabilirsiniz. 


Yolculuk Öncesi Beslenme

Özellikle tıka basa yemek yenildikten sonra çıkılan yolculukların ne kadar rahatsız hissettirebileceğini hepimiz biliyoruz. Aynı durum köpek dostlarımız için de geçerli. Mide problemleri yaşamamaları için köpeğinizin yolculuğa saatler kala hafif bir öğünle beslenmesi yolculuğunuz açısından sağlıklı olacaktır. 


Yolculuğun Önemli Konusu: Emniyet

Birlikte eşsiz anılar biriktireceğiniz yolculuğunuz başladığında aklınızda olması gereken en önemli konu ise güvenlik. Hareket halindeki bir araç içerisinde köpeğinizin gezinmesi hem onun için hem de araç içerisindekiler için tehlike oluşturur. Arabanızda bulunduracağınız köpek emniyet kemeri ve emniyet bağlantı kayışı gibi ürünler sakin ve güvenli bir yolculuğun olmazsa olmazları arasında yer alır. Tabii bu konuda alacağınız emniyet kemerinin, yolculuk boyunca köpeğinize eşlik edeceği için yumuşak malzemelerden üretildiğine emin olun ve göğüs ile bel kısmının ayarlanabilir olduğunu kontrol edin. 


Köpek Seyahat Ürünlerini Tercih Edin

Kilo ve eklem problemi yaşayan bir köpeğiniz varsa araçlara binme ve inme süreçlerini onun açısından kolaylaştırmak için köpek rampasını tercih edebilirsiniz. Üzeri kaymaz olan köpek rampaları yolculuklarda kolaylık sağlayan bir üründür. 


Yolculuğunuz boyunca araç koltuğunda oturmuş varış yerinizi bekleyen dostunuzun altına yerleştirebileceğiniz seyahat battaniyesi de yine tercihleriniz arasında olabilir. Böylece araç koltukların tüy tutması ya da ıslanması gibi oluşabilecek durumların önüne geçebilirsiniz. 


Son Bir Uyarı

Son olarak yolculuğunuzun bir parçası olan molalarda köpek dostunuzu ihmal etmeyin. Sıcak havalarda araçların içerisi köpeğiniz için son derece rahatsız edici olabilir ve güneşten etkilenip hasta olmalarına sebep olabilir. 


Köpeğinizle birlikte çıkacağınız yolculuğunuzun planlarını yaparken ihtiyaç listenizi tamamlayacak olan patili dostlarımız için güvenli seyahat ürünlerine  www.simamapet.com adresinden kolayca ulaşabilirsiniz.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.