Köpek Tasması Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

11-03-2022 16:28
Köpek Tasması Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Köpek Tasması Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Köpeklerin tasma kaynaklı yaşadığı sıkıntılar ve bu konuda okuduğumuz kötü haberler aslında köpekler ve diğer tüm evcil hayvanlar için tasma seçiminin ne kadar önemli olduğunu bizlere gösteriyor. Araştırılmadan ve özellikleri incelenmeden satın alınan tasmaların zaman içerisinde köpekler için büyük sıkıntılara yol açtığı kesin.  Peki tasma seçimde nelere dikkat etmeliyiz ve köpeğimiz için en uygun tasmayı nasıl seçebiliriz?


Köpek Tasması Neye Göre Seçilir?

Köpeğinize en uygunu tasmayı seçmek için en önemli nokta köpeğinizin fiziksel özelliklerini iyi tanımanız. Tasma çeşitleri birçok köpek cinsine göre farklılık göstereceği için köpeğinizin cinsine, boyutuna ve kilosuna uygun tasma modellerine bakmalısınız. Köpeğiniz için uygun olmayan bir tasma kullanışlı olmayacaktır.


Köpek Tasma Çeşitleri Nelerdir?

Köpek tasmaları genel olarak dış mekân gezmeleri için evcil hayvan sahipleri tarafından sıklıkla tercih ediliyor. Özellikle her evcil hayvan sahibin olmazsa olmazları arasında bir ürün diyebiliriz. Köpek tasması almak için farklı nedenleriniz olabilir. Bu noktada tasmayı hangi amaçla aldığınız konusu büyük önem taşır.

Köpek boyun tasmaları gezdirmek için daha çok tercih edilen tasma türleri arasındadır. Adından anlaşılacağı gibi birinci önceliğiniz köpeğinizin boyun yapısının tasma tarafından herhangi bir zarar görmemesi olmalı. Tasmaların nasıl kullanılacağı bilmek birçok riskli durumun önüne geçecektir. Köpek boyun tasmaları, sürekli hareket halinde olmayı seven köpekler için kullanım kolaylığı açısından tercih edilebilir.

Köpek göğüs tasmaları ise daha çok büyük köpekler için ideal tasma çeşitleri arasındadır. Gövde tasması ile kendilerini daha rahat hissedebilirler. Boyun tasması büyük ve ağır köpeklerde özellikle boyunlarında sıkıntı yaratabileceği için tercih edilmesi uygun olmayabilir. 

Köpek eğitim tasmaları ise genellikle köpeğinize eğitim verirken kullanmanız için uygun bir tasma çeşididir. Köpeğinizin hareketlerini kontrol etmek ve onu yönlendirmek açısından kullanışlıdır.


Tasma Modellerine Bir Bakış 

Birçok marka, model ve tasarımın olduğunu düşünürsek, tasma alma amacınızı belirledikten sonra modelde karar kılmalısınız. Geleneksel tokalı tasmalar, klipsli tasmalar ve güvenlik tasmaları sıklıkla bilinen ve kullanılan tasma modelleri arasında yer alıyor.

Örneğin, geleneksel tokalı tasmalar daha gündelik hayat için uygunken klipsli tasmalar ise tak-çıkar özelliğinin olması nedeniyle haraketli bir etkinlik için tercih edilebilir. Güvenlik tasmaları ise köpeklerin bir yere takılma ihtimaline karşı nefessiz kalma gibi tehlikeli durumları önleyen bir tasma çeşididir. Hem amaca uygunluk gösteren hem de köpeğinizin rahatlığını engellemeyen kaliteli bir tasma için www.simamapet.com adresinden alışveriş yapabilirsiniz. 

 

 

 

 

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.