Köpeklerde Akut Pankreatit

15-02-2022 11:05
Köpeklerde Akut Pankreatit

Köpeklerde Akut Pankreatit

Soğuk havaların hem bizleri hem de evcil hayvanlarımızın daha çok evde zaman geçirmeye ittiği bu dönemlerde hem tüketilen gıdaların hem de hareketsiz bir yaşamın elbette bizlere bazı olumsuz geri dönüşleri oluyor. Özellikle köpekler için riskli bir durum olan akut pankreatit hakkında bilgi sahibi olmalı ve patili dostlarımızın bu dönemleri sıkıntı yaşamadan sorunsuz geçirmelerini sağlamalıyız. Peki sağlık açısından köpekleri zorlayacak olan akut pankreatit nedir ve hangi durumlarda gözlemlenir? Bu konularda konuşmanın bu aralar tam zamanı.

Akut Pankreatit Nedir?

Akut pankreatit için en genel ifadeyle vücudumuz için hayati öneme sahip görevleri olan pankreasın iltihaplanmasıyla gelişen bir hastalık diyebiliriz. Hastalık pankreasın bir süre sonra kendini sindirmeye başlaması şeklinde devam edebiliyor. Özellikle Minyatür Schnauzer ve Cocker Spaniel ırkından köpeklerin bu hastalığa daha eğilimli oldukları biliniyor.

Akut Pankreatit Sebepleri

Akut pankreatit hareketsiz ve yağ miktarı bağımından yüksek gıdalar tüketen evcil hayvanlarda sık görülse de başka durumlarda gerçekleşmesi mümkün. Bunların başında çöpleri karıştırarak yemek yiyen köpeklerin aldıkları zararlı bakterilerin pankreaslarına ulaşarak üremeleri ve maalesef enfeksiyona sebep olmalarıyla gerçekleşiyor.

Eğer akut pankreatitten şüphelendiğiniz bir durum olursa hangi semptomların görüldüğü bilmekte fayda var. Genel olarak kusma, karın çevresinde ağrılar, iştahsızlık ve halsizlik gibi şikayetler size bu konuda yol gösterebilir. Akut pankreatit gibi ciddi bir rahatsızlıkta fazla beklemeden doğrudan uzman bir veteriner hekime gitmeniz gerekiyor.

Akut Pankreatit Tedavisi

Tedavinin gerçekleşmesi için gerekli testler yapıldıktan sonra tedavi gerekli görüldüğünde hastalığın şiddetine göre tedavi yöntemi belirleniyor. Pankreasın dinlendirilmesi için çeşitli ilaç tedavilerine başlanılabiliyor ve köpeğiniz için özellikle beslenme konusunda yağ içeriği az diyetler uygulanıyor.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.