Mevsim Geçişleri Evcil Hayvanınızı Nasıl Etkiler?

29-04-2022 14:21
Mevsim Geçişleri Evcil Hayvanınızı Nasıl Etkiler?

Mevsim Geçişleri Evcil Hayvanınızı Nasıl Etkiler?

Yazın gelmesi ve sıcaklığın yükselmesi ile tıpkı insanlarda olduğu gibi hayvanların yaşamını da etkileyen birçok değişken vardır. Kendinizde gözlemlediğiniz birçok değişimi evcil hayvanınızda da görebilirsiniz. Evcil hayvanınızda gördüğünüz duygu durumu değişimi, beslenme düzeninin değişmesi tüy dökümü gibi bazı işaretler mevsim geçişinin habercisidir.

 

Tüy Dökme Oranında Değişiklikler

Mevsim geçişleri, evcil hayvanlarımız üzerinde en başta tüy dökülmesi ile etkisini gösterir. Tüy dökme oranı bazı dönemlerde değişiklik gösterir. Yaz ve kış aylarında tüy dökme oranının azaldığı görülürken ilkbahar ve sonbahar aylarında tüy dökümü daha fazla görülmektedir. Evcil hayvanlarımız sıcak havaya hazırlanırken, tıpkı insanların kışlık kıyafetlerini rafa kaldırması gibi tüylerini dökerek yazı daha rahat geçirme eğiliminde olurlar. Kış mevsiminde ise soğuk kış günlerinden daha az etkilenmek için tüy dökme oranında azalma görülür.

 

Beslenme Düzeninin Değişmesi

Uzmanlara göre beslenme düzenin değişmesinin sebebi yaz aylarında artan hava sıcaklığı ve günlerin uzamasıyla birlikte hayvanların hormonal dengelerinde de birtakım yeni değişiklikler olmasıdır. Bu değişiklikler yazın daha az yemek yemelerine neden olmaktadır. Bu durum tıpkı insanların yaz aylarında acıkma hissi yaşamaması, et yemekten uzaklaşması gibi düşünülebilir. Kış aylarında ise aksine yemek tüketiminde artış görülür. Kışın soğuk günlerinde korunmak için daha fazla yemek tüketerek vücuttaki enerji ve protein oranını dengelenmeye çalışılır.

 

Duygu Durumunun Değişmesi

 Uzmanlara göre hayvanların gün ışığı saatlerindeki ve sıcaklıktaki değişimlerden dolayı hayvanların hal ve hareketlerinde değişimler gözlenebilir. Çünkü hayvanların hava sıcaklığı gibi durumlara karşı insanlardan daha hassas olduğu bilinmektedir. Evcil hayvanınız zamanını oynayarak geçirmek yerine serin ve gölge bir yerde gün boyu dinlenmeyi tercih edebilir. Hayvanlardaki duygu durum bozukluğuyla savaşmak için Simamapet’in hayvan dostu D vitamini ve mineral açısından zengin mamalarına göz atabilirsiniz.

 

Bu dönemlerde evcil hayvan sahiplerinin ekstra dikkatli davranmasını tavsiye ederiz. Minik dostlarımızın vücut ısılarını korurken ihtiyaçları olan besini almaları büyük önem taşıyor. Kedi ve köpek mamaları bölümünden evcil hayvanınıza uygun olan mamayı tercih edebilirsiniz.

 

Hava şartları nedeniyle yürüyüşe ve harekete daha az zaman ayırdığınızda bu durum kedi veya köpeğinizin kilo almasına sebep olabilir. Kedi ve köpeğinize zaman ayırmak için kedi ve  köpek oyuncakları kısmından evcil hayvanınızın ilgisini çekecek oyuncakları bulabilir, gereken enerjiyi harcamalarını sağlayabilirsiniz.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.