Soğuk Havalarda Evcil Dostlarımız İçin Nelere Dikkat Etmeliyiz?

11-03-2022 17:35
Soğuk Havalarda Evcil Dostlarımız İçin Nelere Dikkat Etmeliyiz?
 
Havalar yeniden soğumaya başladı ve soğuk havalar etkisini yitirene kadar bu süreci evcil dostlarımız için en iyi şekilde nasıl atlatabiliriz diye düşünmemiz gerekiyor. Aksi halde dışarıda vakit geçirdikten sonra eve dönen patileri, burnu, kulakları buz gibi olmuş bir dostunuzla karşılaşabilirsiniz.
 
Kar yağışı, karla kaplanmış bir yolda sakin bir yürüyüş kulağa gezmek için çok keyifli zamanlar gibi gelebilir ama yürüyüşe çıkmak için gerekli önlemleri aldınız mı? Siz muhtemelen hava koşullarına uygun giyinebilir, soğuktan kendinizi nasıl koruyacağınızı bilebilirsiniz ama unutmayın ki evcil dostunuz için ebeveynlik yapmak için işte en önemli zamanlarınız.
 
Soğuk Havalarda Uygun Kıyafeti Seçmek

Öncelikle soğuk havalarda evcil hayvanınızın ayak parmakları arasında buz birikintisi olmaması için ayak tabanlarındaki tüylerin kısaltılmış olmasına dikkat edin. Özellikle soğuk havalardan daha çok etkilenebilecek olan yavru ya da yaşlı köpeğiniz olabilir. Böyle durumlarda su geçirmeyen ve sıcak hava dolaşıma izin veren bir kıyafet almak faydalı olabilir. Ayrıca ıslanan tüyleri de vakit kaybetmeden kurutmanız da bir diğer önemli nokta.
 
Beslenme Nasıl Olmalı?
 

Mama isteği dışarıda vakit geçiren hayvanlar için havaların soğumasıyla birlikte daha da artar. Bu zamanlarda evcil hayvanlarınızın mama miktarını bir miktar arttırabilirsiniz. Suya daha fazla ihtiyaç duydukları bu soğuk havalarda sularını düzenli olarak kontrol etmeyi unutmayın. Havaların hali hazırda zaten soğuk olması bir de üzerine metal bir kaptan su içmek bir miktar evcil hayvanınızın tadını kaçırabilir. Bunun yerine onlar için plastik mama kaplarını tercih edebilirsiniz.

 

Gözünüz Hep Evcil Dostunuzda Olmalı

Son olarak köpeğinizle dışarda zaman geçirirken onu her zaman izlemelisiniz. Özellikle soğuk havalar onların sağlığı açısından büyük sorunlara yol açabileceği için herhangi bir olumsuz durumda rahatsızlıklarını, sıkıntıları açıkça göstereceklerdir. Endişeli bir ruh hali, oyuna karşı ilgisizlik, üşüdüğümüzün en net belirtisi olan titreme gibi davranışları fark ettiğinizde dış mekân etkinliğin sonlama zamanı gelmiş demektir.



 

 


Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.