Yazın Evcil Hayvan Bakımı Nasıl Olmalıdır?

29-04-2022 13:09
Yazın Evcil Hayvan Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Yazın Evcil Hayvan Bakımı Nasıl Olmalıdır?

 

Güneşin kendini göstermesi ve enerjimizin yükselmesiyle beraber ihtiyaçlarımız da değişir. Tıpkı bizler gibi evcil hayvanlarımızda da farklı ihtiyaçlar söz konusu olmaktadır. Peki yazın evcil hayvan bakımı nasıl olmalı ve ihtiyaçlarını nasıl karşılayabiliriz sorularını duyar gibiyiz. Bu yazımızda evcil hayvanlarımızın güneşin keyfini çıkartmasını ve mutlu olmasını sağlayacak bilgileri sizler için derledik.

 

Yürüyüş Saatlerini Değiştirin

Havaların ısınması çoğumuzu mutlu etse de evcil hayvanların sıcak hava ve yakıcı güneşten kaçınması gerekir. Yürüyüş rutininizin öğlen saatleri ise yazın değişiklik yaparak akşam üzeri ya da sabah erken saatleri tercih ederek sıcak havanın etkilerinden kurtulabilirsiniz. Patilerini sıcak asfalt ile temasından korumanız gerekir.

 

Evcil hayvanınız sıcak havaya maruz kaldıysa gözlemlemeniz ve veterinere haber vermeniz gerekir. Eğer hızlı soluk alıp veriyorsa, kalp atış hızı normalden fazlaysa, ateşi yüksekse, kusuyorsa, sabit ve boş bir şekilde bakıyorsa bunlar sıcak çarpmasının belirtileri olabilir. Acilen veterinere götürmeniz ve müdahale edilmesi gerekir.

 

Evcil Hayvanınızı Arabada Bırakmayın

Evcil hayvanınızı araçta tek başına bırakmamalısınız. Bu evcil hayvanınızın havasız kalıp strese girmesine, solunum güçlüğü çekmesine, güneş çarpması gibi durumlarla karşılaşmasına yol açabilir. Çoğu evcil hayvan sahibinin düşündüğünün aksine araç camını aramak da sağlıklı bir uygulama olmayabilir, çünkü buradan gelecek hava da evcil hayvanınız için yetersiz kalabilir.


Su Tüketimine Önem Verin

Evcil hayvanınızın kolaylıkla ulaşabileceği noktalarda su ve mama bulundurmayı ihmal etmeyin. Buzlu su boğaz enfeksiyona sebep olabileceği için soğutulmuş su daha sağlıklı olacaktır. Dışarı çıktığınızda da taşınabilir su şişesi ile takviye sağlayabilirsiniz. Bu süreçte sokak hayvanlarını da düşünerek kapınızın önüne su ve mama bırakmayı unutmayın.

 

Mama ve su kapları için Simamapet sayfasında yer alan evcil hayvanınıza uygun tasarlanmış paslanmaz çelik kapları inceleyebilirsiniz. Öğlen saatlerinde zaman yaratarak evcil hayvanınızı kısa bir banyo yaparak da vücut ısısını dengelemesine yardımcı olabilirsiniz.

 

Evcil hayvanınızın tüy bakımını yaz aylarında daha fazla önem vermelisiniz. Düzenli tarandıklarında ya da fırçalandıklarında dökülmesi gereken tüyler daha çabuk dökülür ve derileri hava alır. Simamapet’in kedi ve köpek bakım ürünlerine göz atıp evcil hayvanınıza en uygun bakım ürününü seçerek konforlu ve sağlık bir yaz geçirmesini sağlayabilirsiniz.

 

Kedi ve köpeklerinizin mama seçiminde her zaman olduğu gibi özenli olmalı, onlar için üretilmiş kedi ve  köpek mamaları arasından tercih yapmalısınız. Evcil hayvanınızın ihtiyacı olan mineral ve vitamin açısından zengin mama ürünlerine simamapet ile ulaşabilirsiniz.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.